X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe)

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe)

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
Google Ads Nedir?

Google Ads Nedir?

Google Ads Nedir?

Google reklamları, internet reklam ekosisteminde en fazla bütçenin kullanıldığı kanaldır. Google reklamları 2000 yılının Kasım ayında faaliyet göstermeye başlamıştır. Şu anda 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

 

Bu yazımda Google reklamlarının nasıl çalıştığına, başlamadan önce bilmeniz gereken kavramlara, kalite puanı ve teklif stratejileri gibi önemli kavramlara değineceğiz. Aynı zamanda bu online pazarlama aracı ile ne şekillerde ve nasıl reklam verebileceğinizin de üzerinde duracağız.

Ama önce neden Google Ads’e reklam vermeliyim sorusunu cevaplayalım.

Aslında çok basit. Hangi işletme sahibi ürünleri veya hizmetleri ile ilgili daha çok satış, daha çok telefon araması elde etmek ya da belirli bir bölgede markasının görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmak istemez ki? Üstelik tüm bu süreci ölçümleyebilecek ve reklamlara ayırdığınız bütçenin sonunda neler elde ettiğinizi net bir şekilde görebileceksiniz.
Örneğin bir e-ticaret siteniz olduğunu düşünün ve ortalama ürünlerinizden elde ettiğiniz net karın 50TL olduğunu varsayalım. Şimdide her 30TL reklam harcamasına karşılık bir satış elde ettiğinizi düşünün. Böyle bir tabloda 300TL harcayıp 500TL kazanmak veya 3000TL harcayıp 5000TL kazanmak istemez misiniz? Şimdi de aynı örneği hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir işletme için düşünelim. 100TL’lik reklam harcamasına karşılık 10 tane telefon araması / iletişim formu talebi aldığınızı düşünün. Diyelim ki bu taleplerin sadece %20’sini yani 2 tanesini işe çevirebildiniz. Her işten de operasyonel giderler hariç 75TL kar elde etmiş olduğunuzu varsayarsak bu işten cebinize giren toplam tutar 150TL olacaktır. Eee 100TL verip 150TL elde etmek size mantıklı gelmiyor mu?

Yukarıdaki örnekleri vermemin asıl amacı size bu sayıları göstermek değil. Burada vurgulamak istediğim nokta reklam harcamalarınız karşılık elde ettiğiniz geliri net olarak ölçümleyebileceğinizi göstermek. Ürünlerinizin maliyetlerini, operasyonel giderleri de bildiğiniz sürece reklama ayırdığınız bütçenin karşılığını net olarak görebilirsiniz.
Konuya girmeden önce son olarak 2019 yılına ait birkaç istatistiği de araya serpiştirmek istiyorum.

2019 verilerine göre Google’da ayda ortalama 170 milyarın üzerinde arama gerçekleştiriyoruz.
Yalnızca Google reklamlarını kullanarak 2 milyondan fazla websitesi ve uygulamada reklamlarınızı gösterebilirsiniz.
Küçük ve orta ölçekli işletmeler harcadığı her 7TL’ye karşılık 17TL gelir elde ediyor.
Google arama sonuçlarında yapılan tıklamaların %40’ı ilk üç sıradaki reklam sonuçlarında gerçekleşiyor.
Hizmet ya da ürün satın almak için yapılan aramaların %65’i reklam tıklamaları ile sonuçlanıyor. (wordstream) 
2020 Yılı Google kullanımını ve reklam verenleri nasıl etkiledi?
2020’de “neden” kelimesi ön planda. Bunun en büyük sebeplerinden birisi COVID salgınını göstersekte 2020 gerçekten tüm dünya için bir an önce unutulmak istenen bir yıl oldu. Bunun yanı sıra “nerede satılır” ve “stokta” ifadesi de önceki yıllara göre %8000 artış gösterdi. Tüketiciler mağaza açılış saatlerini, kısıtlamaları özellikle evden çalışma ve eğitim konuları hakkında da Google’a danıştı. 

Özetle, kısıtlamalar sebebiyle değişen yaşam tarzımız önemli ölçüde işletmeleri de derinden etkiledi. Bir çok işletme müşterilerine dijital kanallardan ulaşmanın yollarını aradı. Google reklamları da bu pazarın en büyük oyuncularından oldu.

0850 302 625 1
- - Whatsapp
Top